Gândul de dimineaţă

13 august

„Iată că vei fi mut, şi nu vei putea vorbi, până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri,
pentru că n-ai crezut cuvintele mele, cari se vor împlini la vremea lor.” – Luca 1:20

În era vitezei și a grabei, persoanelor surde le este uneori greu să se adapteze la ceea ce oamenii care pot auzi le cer să facă. Sunt prea puține persoane dornice de a învăța limbajul semnelor, iar mulți preferă pur și simplu să evite persoanele surde, tocmai pentru a nu risca să comunice cu ele și să nu se descurce într-o conversație cât se poate de simplă.

Un bărbat a hotărât că este timpul ca cei din comunitatea sa să nu mai fie ignoranți, așa că a deschis un restaurant, numit „Signs/Semne”. El a angajat doar persoane surde, cărora le-ar fi imposibil să se angajeze în acest domeniu, iar clienții trebuie să respecte anumite reguli. Aceștia pot comanda numai cu ajutorul semnelor, iar un ghid cu limbajul semnelor le este pus la dispoziție, pentru a le ușura munca.

Chelnerii sunt foarte amabili cu clienții și îi ajută să comande cele mai bune preparate. Atunci când aceștia nu se descurcă să arate că vor rață, vin sau friptură, angajații sunt mai mult decât mulțumiți să le arate cum să se exprime corect.

Deși mulți dintre angajați nu au experiență în domeniu, proprietarul din New Toronto, Canada, a decis să le ofere o șansă și să îi angajeze, iar comunicarea care se face cu clienții este cât se poate de interesantă. Sunt mulți care vor să aibă parte de această experiență inedită într-un mediu prietenos, așa că rezervările au început să fie tot mai multe, iar oamenii care vor să învețe limbajul semnelor să fie din ce în ce mai mulți.

Citește din Biblie Amuțirea lui Zaharia (Luca 1:1-80).

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS