Gândul de dimineaţă

14 iunie

„Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.” – Iacov 1:27

Deseori alegem să nu oferim bani oamenilor fără adăpost, pentru că ne gândim că vor fi oricum cheltuiţi pe alcool. Ca să vadă dacă acest lucru e adevărat, americanul Josh Paler Lin a hotărât să îi ofere unui cerşetor 100 de dolari şi să-l filmeze ce va face cu banii. A fost însă total surprins de ce a urmat.

Omul străzii a primit cu lacrimi în ochi cei 100 de dolari, întrebându-l de mai multe ori pe Josh dacă este sigur că vrea să îi dea o sumă atât de mare. Într-un final a acceptat să ia banii, l-a îmbrăţisat pe tânăr şi s-a îndreptat către un magazin din apropiere.

Josh Paler Lin, cu ajutorul unui prieten, a filmat toată scena. Se aştepta ca omul străzii să iasă din supermarket cu sticle de băutură, însă nu i-a venit să creadă atunci când cerşetorul a apărut în uşa magazinului cu o plasă plină cu alimente. Mai mult decât atât, omul străzii a împărţit mâncarea cu alţi oameni fără adăpost dintr-un parc, pe care nici măcar nu-i cunoştea.

Pentru că a crezut total altceva despre el, tânărul a hotărât să meargă din nou la omul străzii şi să-i spună despre experimentul său. Impresionat de povestea de viaţă a cerşetorului, precum şi de atitudinea sa, Josh a hotărât să-i mai ofere alţi 100 de dolari.

Omul străzii a rămas fără locuinţă după ce a fost nevoit să renunţe la slujbă pentru a-l îngriji pe tatăl său bolnav de cancer. Costurile au fost atât de mari încât, la un moment dat, a trebuit să îşi vândă şi apartamentul. Din păcate însă, tatăl său a fost răpus de boală, iar la scurt timp a murit şi mama sa. Datoriile l-au împins în stradă, deşi tot ce a încercat să facă a fost să-şi salveze părinţii.

 

Adevărul

Calendar

septembrie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS