Gândul de dimineaţă

16 iulie

„Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci am găsit leul, pe care-l pierdusem. Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte.” – Luca 15:9-10

Edward Parker lucra în 1950 la restaurarea Palatului Lambeth care fusese avariat de bombaramentele din timpul celui de-al doilea război mondial. Electricianul şi-a pus portofelul în spatele unei biblioteci din interiorul palatului, iar acesta a rămas acolo timp de 65 de ani, când un muncitor, care lucra la un nou val de restaurări ale palatului, l-a găsit. Tânărul nu a stat pe gânduri şi a pornit în căutarea posesorului de drept al portofelului, impulsionat de fotografiile pe care le-a găsit în interiorul acestuia.

Portofelul este o veritabilă capsulă a timpului, pielea şi interiorul acestuia, deşi într-un stadiu avansat de dezintegrare, a păstrat în stare bună numeroase fotografii de familie, bileţele, liste cu veniturile lui Parker, rezultatele unei radiografii din 1948 sau un card de asigurare medicală. De asemenea, cărţile de vizită, cu aspect rudimentar, sunt un veritabil exemplu de cum se realizau acestea în anii ’40.

Totuşi, informaţiile de pe acestea nu au fost de ajuns pentru ca cel care a găsit portofelul să-l găsească pe proprietarul acestuia, Edward Parker fiind un nume comun în Marea Britanie. În cele din urmă, pe asigurarea medicală erau trecute două adrese, iar la una dintre acestea s-au găsit dovezi ale unei căsătorii din 1947 între Parker şi o anume Constance Butler.

Cu această ultimă informaţie l-a găsit pe proprietar într-un azil de bătrâni din Essex. În vârstă de 89 de ani, Parker suferă acum de demenţă, dar bucuria sa la recuperarea fotografiilor a fost una sinceră. Soţia şi-a amintit ziua în care Parker şi-a pierdut portofelul. „Ştiu că era supărat. A intrat în casă şi mi-a spus că l-a pierdut, dar i-am spus că nu contează. Unul dintre prietenii lui l-a întrebat ce avea atât de important în portofel, iar el i-a răspuns: amintirile.”

Adevărul

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS