Gândul de dimineaţă

9 iunie

„Scapă-mă, Dumnezeule, căci îmi ameninţă apele viaţa. Dumnezeule, Tu cunoşti nebunia mea, şi greşelile mele nu-Ţi sunt ascunse.” – Psalmul 69:1,5

Elena Lenina, o scriitoare din Rusia, şi-a pus o lume întreagă în cap, pe lângă asociaţiile de protecţie a animalelor, după ce şi-a ucis pisica pentru că a colorat-o în nuanţa roz ca să se potrivească tematicii unei petreceri dedicate culorii sale preferate.

Lenina şi-a vopsit pisica roz doar pentru a-şi satisface un moft, iar felina a murit curând din cauza substanţelor toxice conţinute de colorant. Martorii care au luat parte la petrecerea „Pretty in pink”, unde toţi invitaţii au avut obligaţia să se îmbrace în roz, au povestit apoi că animalul de companie s-ar fi comportat ciudat toată seara, încercând în repetate rânduri să scape din braţele stăpânei sale. Unii dintre cei care au observat pisica spun chiar că felina era „isterică”, arătând astfel chinurile prin care ar fi trecut animalul.

În replică la criticile virulente şi la acuzele venite din partea reprezentanţilor asociaţiilor care apără drepturile animalelor, Lenina a spus că medicul veterinar a asigurat-o că pisica nu va avea de suferit în urma vopsirii în roz.

„Culoarea roz este bună pentru pisici, le energizează. Aşa că nu ar fi avut decât de câştigat de pe urma acestui tratament”, a explicat Lenina, însă rezultatul autopsiei a fost că felina a murit în urma ingerării unei substanţe toxice.

Se pare că scriitoarea nu i-a mai acordat atenţie pisicii după ce a fost fotografiată suficient în compania ei, iar aceasta şi-a lins blana, ceea ce i-ar fi grăbit moartea, susţin cei de la drepturile animalelor.

 

Adevărul

Calendar

septembrie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS