Gândul de dimineaţă

19 iunie

„Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.” – Filipeni 4:8

De mai bine de 11 ani, un om de afaceri care locuieşte în Bahrain curăţă în fiecare dimineaţă străzile de gunoaie, pentru că vrea să trăiască într-un cartier curat şi sănătos.

Echipat cu mănuşi şi înarmat cu cleşti, coreeanul pe nume Yo face curat pe străzi în fiecare dimineaţă. El nu este, însă, un angajat obişnuit de la salubritate, aşa cum sunt tentaţi să creadă cei care trec pe lângă el dimineaţa, ci un milionar care-şi doreşte să păstreze străzile curate şi să trăiască într-un cartier sănătos. „Este mult gunoi, iar el îmbolnăveşte oamenii. Creează probleme”, a povestit bărbatul.

Domnul Yo nu doar că adună gunoiul de pe străzi, ci îl şi sortează pentru reciclare. El face lucrul acesta de 11 ani, iar motivul este foarte simplu: „Pentru că vreau!”, a justificat bărbatul. Uneori, el vine şi cu copiii săi, care îl ajută la curăţenie.

Obiceiurile milionarului-gunoier au atras atenţia trecătorilor, dar şi a poliţiei. La un moment dat, câţiva poliţişti locali au fost surprinşi să vadă un bărbat străin făcând curat pe străzi. Ei s-au apropiat de domnul Yo şi l-au întrebat ce face. După ce bărbatul le-a explicat că adună gunoiul de pe străzi, poliţiştii l-au întrebat: „De ce nu porţi uniformă?”, crezând că este un angajat al municipalităţii.

Prietenii şi vecinii îl admiră foarte mult pentru dăruirea lui, cu atât mai mult cu cât îl preocupă o altă ţară decât a sa. „Este un exemplu de simplitate, modestie şi de implicare. Este un exemplu pentru tinerii din Bahrain”, a declarat unul dintre prietenii săi arabi.

 

Adevărul

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS