Gândul de dimineaţă

21 iulie

„Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!” – Evrei 4:7

Oricine va putea avea puteri vizuale şi auditive supraumane folosind măştile create de un grup de studenţi de la Royal College of Art din Londra.

Echipamentul care te transformă în supererou se numeşte Eidos şi este compus din două măşti, una care acoperă gura şi urechile şi alta care se poziţionează în dreptul ochilor. Prima mască îl ajută pe cel care o poartă să audă sunetele transmise mult mai bine, cu ajutorul unui microfon care captează semnalele audio, şi apoi le procesează astfel încât zgomotul de fundal este eliminat. Sunetul astfel izolat ajunge
la utilizator, care îl percepe ca şi cum cineva i-ar vorbi din interiorul minţii sale, susţin inventatorii acestui prototip.
Cea de-a doua mască poate folosi efecte speciale asupra imaginilor pe care userul le percepe în acel moment. Imaginile sunt procesate astfel încât cel care poartă această mască va putea observa anumite mişcări care nu sunt detectabile cu „ochiul liber”.

Una dintre utilizările pe care le propun inventatorii dispozitivelor ar putea veni în sprijinul copiilor care suferă de tulburări de atenţie, eliminând sursele sonore de fundal care îi perturbă şi ajutându-i să se concentreze în timpul activităţilor. De asemenea, echipamentul ar putea fi de folos bătrânilor sau persoanelor cu dizabilităţi auditive.

Semnele Timpului

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS