Gândul de dimineaţă

23 iunie

„Aţi putea voi să faceţi binele, voi care sunteţi deprinşi să faceţi răul?” – Ieremia 13:23

Iată ce se povesteşte despre un pescar foarte priceput. În fiecare dimineaţă pleca pe lac, în bărcuţa lui, pentru ca după câteva ore să se întoarcă cu bărcuţa gata să se scufunde sub greutatea peştelui. Niciodată nu se întorcea fără peşte. Oamenii se întrebau cum de reuşea, chiar şi atunci când ceilalţi pescari nu prindeau nici măcar o coadă de peşte.

Într-o dimineaţă, a venit la el un necunoscut cu echipamentul de pescuit şi l-a întrebat dacă poate să îl însoţească în dimineaţa aceea. Pescarul a fost de acord. „Urcă în barcă şi vom merge la golfuleţul unde am mereu noroc la pescuit.”

Străinul a sărit în barcă şi au pornit de-a latul lacului până au ajuns la locul de care vorbise pescarul nostru. Pescarul a oprit barca, a luat sacul de pescuit şi a scos din el o dinamită. A aprins fitilul şi a aruncat-o în apă. Explozia a ridicat la suprafaţa apei o mulţime de peşti. Pescarul şi-a luat plasa şi a început să strângă peştii.

După ce a privit la toate acestea, preţ de câteva momente, străinul a băgat mâna în buzunar şi a scos o legitimaţie: „Sunt inspector de vânătoare şi pescuit. Sunteţi arestat.” Bătrânul pescar nu a făcut decât să bage din nou mâna în taşcă şi să scoată altă dinamită. A aprins fitilul şi i-a întins-o inspectorului: „Acum, ai de gând să stai degeaba sau să pescuieşti?”

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS