Gândul de dimineaţă

10 august

„Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.” – Ioan 14:18

Cutremurul din 1989 din Armenia a ucis mai mult de 30.000 de oameni în mai puţin de 4 minute. În panica ce cuprinsese pe toată lumea, un tată s-a repezit spre şcoala fiului său. Ajuns acolo, a găsit clădirea complet năruită. Şi cum stătea şi se uita la grămada de moloz, şi-a adus aminte de promisiunea pe care i-o făcuse fiului său: „Indiferent ce s-ar întâmpla, voi fi mereu lângă tine.” Ochii i s-au umplut de lacrimi şi deşi nu mai avea ce face, pur şi simplu nu-şi putea lua gândul de la promisiunea făcută.

Şi-a adus aminte că sala în care învăţa fiul său era în colţul din spate, dreapta, al clădirii. A mers acolo şi a început să dea molozul la o parte. Imediat au început să se arate şi alţi părinţi, bătându-se cu pumnii în piept şi jelind: „Fiul meu! Fiica mea!” Au încercat să îl smulgă de pe grămada de moloz, spunându-i că era prea târziu, copiii muriseră, nu mai putea face nimic. „Du-te acasă!” Chiar şi un poliţist şi un pompier au încercat să îl facă să plece acasă. Dar el le spunea: „Aveţi de gând sau nu să mă ajutaţi?” Nu i-au dat nici un răspuns, iar el a continuat să sape după fiul său. Trebuia să se convingă că fiul lui chiar murise. Au trecut 8 ore, 12 ore, 24 de ore, 36 de ore.

În ceasul al 38-lea, dând la o parte ultimul bolovan, a auzit glasul fiului lui. „Armand!” şi-a chemat tatăl fiul pe nume şi glasul s-a auzit întrebând: „Tati?” „Da, eu sunt, tata!” Şi apoi s-au auzit aceste cuvinte fără preţ: „Tati, le-am spus celorlalţi copii să nu se-ngrijoreze pentru că dacă tu eşti în viaţă, atunci sigur ai să vii să mă salvezi pe mine, şi dacă mă salvezi pe mine, atunci şi ei sunt salvaţi. Aşa mi-ai promis, tăticule, că vei fi lângă mine, indiferent ce s-ar întâmpla.”

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS