Gândul de dimineaţă

11 iulie

„A luat o piatră de acolo, a pus-o căpătâi, şi s-a culcat în locul acela. Şi a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer.” – Geneza 28:11-12

Cinci eleve de clasa a IX-a din Danemarca au realizat un experiment care i-a intrigat pe mulţi oameni de ştiinţă. Fetele au observat că atunci când au dormit cu telefonul mobil la cap, au întâmpinat dificultăţi în a se concentra a doua zi la şcoală. Şi-au propus prin urmare, să testeze efectele radiaţiilor telefoanelor mobile asupra oamenilor, însă la şcoala lor nu au avut echipamentele necesare pentru a manevra un experiment de o asemenea amploare. Astfel, fetele s-au gândit la un experiment care să testeze efectele radiaţiilor mobilelor asupra plantelor.

Au amplasat 6 tăviţe cu seminţe de creson într-o cameră fără radiaţii, şi alte 6 tăviţe cu seminţele aceleaşi plante într-o altă cameră, lângă două routere WiFi, care, potrivit calculelor tinerelor cercetătoare, emit acelaşi tip de radiaţii ca un telefon mobil. În următoarele 12 zile, elevele au făcut observaţii şi măsurători, şi au fotografiat rezultatele.

La finalul experimentului, rezultatele au fost evidente: seminţele care au fost aşezate lângă router nu au crescut. Ba mai mult, multe dintre ele au murit sau au fost găsite totalmente mutilate. În mod contrar, seminţele plantate în cealaltă cameră, lipsită de radiaţii, au avut un ciclu de creştere şi dezvoltare normal şi sănătos. „Este înfricoşător faptul că radiaţiile au un impact atât de negativ asupra organismelor vii!”

Rezultatele acestui experiment le-au ajutat pe eleve să-şi schimbe atitudinea vizavi de dormitul lângă dispozitivele mobile, sau cel puţin în aceeaşi cameră cu un router, telefon sau computer în funcţiune.

Acest experiment le-a adus elevelor onorurile cuvenite într-o competiţie ştiinţifică regională, şi au atras interesul oamenilor de ştiinţă din toată lumea.

La taifas – www.globalresearch.ca

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS