Gândul de dimineaţă

5 septembrie

„dragostea este tare ca moartea” – Cântarea Cântărilor 8:6

Filmul „The Notebook” (Jurnalul, 2004) face parte din acele filme „epice” când vine vorba despre povești de dragoste inspiraționale. Pentru cei care i-au cunoscut pe Floyd și Violet Hartwig, este o mărturie că viața poate bate filmul și în cel mai frumos sens, nu doar în ce privește înclinația umană spre rău.

„Nu erau oameni speciali. Erau doi oameni decenți, care au rămas profund loiali unul celuilalt, indiferent de situație”, își amintește Donna Scharton despre părinții ei, care au murit pe 11 februarie. Cei doi erau căsătoriți de 67 de ani.

Floyd și Violet s-au cunoscut la școala de gramatică, dar relația lor a început doar după ce Floyd s-a întors din armată. S-au căsătorit pe 16 august 1947 și au avut trei copii: Donna, Carol și Kenneth. În fiecare dimineață la ora 4:30, Violet îi pregătea micul-dejun lui Floyd înainte să plece la serviciu, iar în fiecare seară îl aștepta să ia cina împreună.

În ultimii ani, Violet se pare că a suferit de demență şi la sfârşitul lui 2014, situaţia s-a agravat. Tot atunci, fiica celor doi a primit un telefon de la medicul de familie, care i-a comunicat că tatăl ei suferea de insuficiență hepatică și că mai avea de trăit doar două săptămâni. Dar în ciuda faptului că propria sănătate se deteriora rapid și că de multe ori era în dureri, singura prioritate pentru Floyd era sănătatea soției lui.

Când și-au dat seama că ambii părinți se simt foarte rău, copiii i-au internat împreună. Le-au apropiat paturile, astfel încât cei doi să se poată ține de mână. Astfel, Floyd s-a stins din viaţă ținând-o de mână pe soția lui, cea mai dragă avere din lume, și, deși ea nu mai era coerentă, copiii i-au spus că soţul ei a murit. După cinci ore, a decedat și ea.

Semnele Timpului

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS