Gândul de dimineaţă

3 februarie

„Căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului şi El vede toate cărările lui.” – Proverbe 5:21

Lauren Thierry știe foarte bine că, pentru un copil cu autism, un lucru atât de simplu precum a se îmbrăca poate fi o sarcină dificilă, chiar și la o vârstă mare. Fiul ei, Liam, în vârstă de 17 ani, încă se mai luptă să învețe să se îmbrace singur. Gândul că nu va putea fi mereu alături de Liam pentru a-l ajuta a speriat-o pe Lauren, dar a și motivat-o. De dragul lui și al altor copii cu aceeași problemă, Lauren a creat o linie specială de haine.

Ideea i-a venit în timpul unui meci de baseball. Liam avea 13 ani pe atunci și avea nevoie la toaletă. S-a dus, desigur, la toaleta bărbaților. Singur. Însă când a ieșit de acolo avea pantalonii în vine, fiindcă nu reușise să își încheie fermoarul. Atunci Lauren s-a hotărât să deseneze chiar ea haine care să nu fie insipide și monocrome, așa cum erau până atunci hainele sport pe care Liam le îmbrăca mai ușor decât pe cele elegante, ci să aibă și bun gust, dar să fie și simplu de îmbrăcat.

Fără pic de experiență în domeniul modei, Lauren a reușit să creeze haine fără spate și față, fără nasturi, fără fermoare și fără șireturi, pe care le pot îmbrăca nu doar copiii autiști, ci orice persoană cu dizabilități cognitive și implicit probleme la îmbrăcat.

„Acestea sunt haine bune de cumpărat de mame care știu că nu vor trăi pentru totdeauna. Sunt haine care îi vor lansa pe copiii lor pe traiectoria spre independență”, a declarat ea.

Hainele create de Lauren mai au însă o particularitate. Unele dintre ele pot fi dotate cu dispozitive GPS, astfel încât părinții să își poată localiza cu ușurință copiii. „Dacă ai simțit vreodată golul acela în stomac, gândindu-te «unde este copilul meu cu nevoi speciale, care nu poate vorbi și nici nu poate spune nimănui unde locuiește», vei înțelege.”

Semnele Timpului

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS