Gândul de dimineaţă

16 ianuarie

„Cine iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.” – Matei 10:37

Se spune că un împărat păgân avea o fată care s-a îndrăgostit de un tânăr evreu și acesta, la rândul lui, s-a îndrăgostit de ea. Într-o zi, nemaiputând răbda, tânărul s-a dus la împăratul păgân și i-a spus: „Domnule, o iubesc atât de mult pe fiica dumneavoastră, încât vreau să fie soția mea!”

Tatăl fetei s-a uitat foarte mirat la el și i-a zis: „Tu vii să îmi ceri fiica de soție? Tu, care faci parte dintr-un popor care, doar dacă vă atingeți de un păgân, vă duceți să vă spălați pe mâini pentru că vă considerați necurați…? Dă-mi un timp de gândire și îți voi da un răspuns!”

După o vreme, împăratul l-a chemat și i-a zis: „Dacă vrei să îți dau fata, trebuie să renunți la religia ta, la familia ta și la principiile tale…!”

Când a auzit tânărul evreu, a rămas fără cuvinte. A plecat întristat, deoarece nu se aștepta să i se ceară așa ceva. După mai mult timp de gândire, a luat o decizie. S-a dus în fața împăratului păgân și… ce credeți că i-a zis? A renunțat la credință? „Domnule, m-am hotărât”, i-a zis tânărul. „Renunț la credința mea, la familia mea, la principiile mele, deoarece o iubesc foarte mult pe fiica dumneavoastră!”

Împăratul, mirat, i-a spus: „Dragul meu, nu m-am așteptat la un astfel de răspuns din partea ta. Așa că mai lasă-mi un timp de gândire.”

Peste câteva zile, l-a chemat din nou pe tânăr și i-a spus: „Dragul meu, dacă tu ți-ai lăsat Dumnezeul tău pentru fiica mea, este un motiv suficient de mare să cred că nu ești demn de ea; pentru că mai târziu poți renunța la ea, la fel cum ai renunțat la Dumnezeul tău…” Apoi s-a îndreptat spre fiica lui și i-a spus: „Draga mea, tânărul evreu a renunțat la Dumnezeul lui, însă vreau să îți spun ceva: Dumnezeul lui nu va renunța la el niciodată!”

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS