Gândul de dimineaţă

8 ianuarie

„Celui ce va birui îi voi da să mănânce din mana ascunsă şi-i voi da o piatră albă; şi pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l ştie nimeni decât acela care-l primeşte.” – Apocalipsa 2:17

A fost odată o regină care purta un nume de biruitor: Victoria. Pentru supușii ei, tărâmul creat de ea părea aproape indestructibil, devenind cel mai întins și puternic imperiu pe care lumea modernă l-a cunoscut vreodată. Ambițioasă și severă, a dat tonul unei epoci a cuceririlor și a revoluției culturale, științifice și tehnologice, în care răsăreau și înfloreau personalități ce promiteau să schimbe destinul planetei.

Deși corăbiile ei astăzi nu mai străbat mările dinspre Indii sau Africa, încărcate cu poveri de santal, fildeș și diamante, numele acestei regine mai răsună și astăzi ca un ecou din cele mai îndepărtate locuri de pe glob: Cascada Victoria și Lacul Victoria în Africa, statele australiene Victoria și Queensland, Portul Victoria din Hong Kong, Vârful Victoria, Muntele Victoria în Aukland și în Wellington în Noua Zeelandă.

Cei nouă copii ai ei și cei 26 din cei 34 de nepoți care au atins vârsta maturității, s-au căsătorit în interiorul altor case regale sau familii nobile de-a lungul continentului, Regina Victoria câștigându-și astfel și renumele de „bunica Europei”.

Veronica Grigor

Calendar

septembrie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS