Gândul de dimineaţă

6 noiembrie

„Deschide-ţi gura, judecă cu dreptate şi apără pe cel nenorocit şi pe cel lipsit.” – Proverbe 31:9

Ce faci dacă auzi că vecinii tăi se ceartă? Cel mai probabil, nimic. Ce faci însă când realizezi că ceea ce se aude nu este o simplă discuție în contradictoriu, ci un abuz? Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA România) a lansat o campanie de informare cu privire la posibilitățile de reacție în cazul asistării la un incident de abuz domestic: „E treaba ta!”

„Violenţa în familie este de multe ori trecută sub tăcere, atât de victime, cât şi de martori. Este un subiect despre care se vorbeşte cu dificultate, pentru că nu ştii exact ce ai putea face pentru a nu strica mai rău. În acelaşi timp, societatea românească este încă la începutul drumului privitor la susţinerea drepturilor femeilor şi a egalităţii de gen într-un mod funcţional pentru familie. Aşa că am gândit această campanie pentru a le fi de ajutor celor care trec printr-o astfel de dramă şi a-i învăţa ce pot face pentru a avea libertatea necesară dezvoltării oricărei fiinţe umane”, a declarat psiholog Alina Bordaș-Mohorea, coordonatoarea proiectului.

Agenția a pus la dispoziție materiale cu sfaturi concrete despre cum să reacționezi dacă ești abuzat(ă), cum să obții un ordin de restricție și cum să rămâi în siguranță după ce ai scăpat din ghearele agresorului. Află concret cum să reacționezi în caz de abuz.

Din anul 2009, organizația furnizează servicii sociale pentru victimele în Bucureşti, prin Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie, şi îşi propune deschiderea de noi centre de consiliere şi/sau adăposturi în alte zone din ţară care nu au astfel de servicii, cum este cazul judeţului Vrancea. ADRA România a participat la concursul de proiecte de responsabilitate socială Teimplici.ro, ediţia 2014, organizat de Telekom România, şi s-a numărat printre cei 10 câştigători.

Semnele Timpului

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS