Gândul de dimineaţă

1 decembrie

„Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea ale celor ce vestesc Evanghelia!” – Romani 10:15

Pagoda Kek Lok Si („Templul Paradisului”) este una dintre cele mai spectaculoase privelişti din minunata insulă Penang, Malaezia. O operă de artă budistă, Pagoda cu şapte poveşti despre un milion de Buda, templul şi mănăstirea cu acareturile ei, acoperă o suprafaţă deluroasă de 30 de acri.

În sala zeilor, vezi patru imagini enorme de bronz, care reprezintă păzitorii estului, vestului, nordului şi sudului. Fiecare are picioare uriaşe, turnate în bronz, înţepenite bine pe gâtul victimelor. Este o pictură viguroasă şi biruitoare. Păcătoşii pe care păzitorii i-au distrus sunt jucători de noroc nesăbuiţi, prostituate care plâng, fumători de opiu vlăguiţi, criminali cu faţa neagră şi alţii ca ei. Plasarea picioarelor arată înfrângerea duşmanilor. „Statul în picioare” şi chiar „sărutul picioarelor” sunt acte tradiţionale de supunere şi umilinţă.

În astfel de locuri este o problemă delicată ce faci cu picioarele. La intrarea în Templul lui Buda, făcut din smarald din Bangkok, Thailanda, nu doar te descalţi, ci, odată intrat în altar, trebuie să fii foarte atent să nu-ţi orientezi degetele spre imaginea împodobită. Paznicii templului stau pe lângă ziduri, ca să fie siguri că astfel de atitudini ireverenţioase nu vor avea loc.

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS