Gândul de dimineaţă

10 noiembrie

„Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întăreşti inima, Îţi pleci urechea spre ei, ca să faci dreptate orfanului şi celui asuprit şi ca să nu mai insufle groaza omul cel luat din pământ.” – Psalmul 10:17-18

Cu privirea concentrată și temătoare, cu buzele strânse și mânuțele ridicate deasupra capului, o fetiță dintr-o tabără de refugiați sirieni îi cerea fotografului, cum știa ea mai bine, să nu o „împuște” cu aparatul foto. Fotografia ei a fost distribuită zilele acestea de mii de ori pe internet, deși oamenii nu știau sigur dacă istoria din spatele imaginii este reală.

Internauții au făcut propriile săpături, ajungând să găsească fotografia într-un decupaj dintr-un ziar turcesc, în care se preciza că momentul ar fi fost imortalizat „prin 2012” de fotoreporterul Osman Sağırlı, care a confirmat că povestea este adevărată.

Fetița se numește Hudea și avea 4 ani atunci când Osman Sağırlı a fotografiat-o într-o tabără de refugiați sirieni. Ajunsese în tabăra situată la 10 kilometri de granița cu Turcia și la 150 de kilometri de casa ei din Hama, împreună cu mama ei și doi frățiori.

„Foloseam un teleobiectiv și ea a crezut că e o armă”, a relatat fotograful. „Miam dat seama cât de speriată e abia după ce am văzut fotografia pe care o făcusem. Își muşca buzele și ținuse mâinile sus. În mod normal copiii fug, își ascund fețele sau zâmbesc când văd un aparat foto”, a mai spus Sağırlı. „Se știe că există refugiați care locuiesc în tabere. [Însă] are mai mult sens să vedem prin ce au trecut privind nu la adulți, ci la copii. Copiii reflectă mai bine sentimentele, în inocența lor”, a conchis fotoreporterul.

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS