Gândul de dimineaţă

11 noiembrie

„Eu urăsc despărţirea în căsătorie şi pe cel ce îşi acoperă haina cu silnicie.
De aceea, luaţi seama în mintea voastră şi nu fiţi necredincioşi!” – Maleahi 2:16

Un divorț îi afectează pe cei implicați mai mult decât psihologic, spiritual sau financiar. Ruperea unei căsnicii erodează puternic starea de sănătate fizică a viitorilor foști soți, arată studiile.

Divorțul frânge, la propriu, inima partenerilor, iar femeile sunt cele mai afectate de destrămarea căsniciei, potrivit unei cercetări efectuate de experții de la Duke Medicine. Conform rezultatelor, probabilitatea unui infarct în rândul femeilor trecute printr-un divorț este cu 24% mai mare, în raport cu femeile căsătorite și nedivorțate. Pericolul a crescut până la aproape 50% în cazul femeilor care au divorțat de cel puțin două ori.

În cazul bărbaților aflați la primul divorț, riscul de infarct a fost cu 10% mai mare comparativ cu bărbații căsătoriți și nedivorțați, și a crescut până la 30% în cazul celor care au trecut prin mai multe divorțuri. Aceste constatări nu au fost influențate de repercursiunile unui divorț asupra stilului de viață, precum diminuarea veniturilor.

Mai departe, găsirea unui alt partener de viață, în cazul femeilor, nu a diminuat semnificativ riscurile de ordin cardiologic ale acestora, asociate actului de separare. În schimb, bărbații care s-au recăsătorit și-au diminuat astfel riscul de infarct până la nivelul unui bărbat căsătorit și nedivorțat.

„Noi glumim și numim această situație «orientarea orice-femeie-e-bună» pentru bărbați. Ei preferă să fie mai degrabă căsătoriți decât necăsătoriți și acceptă cu ușurință o nouă persoană ca partener de viață. În prima căsătorie, femeile se simt protejate, iar probabilitatea retrăirii acestui sentiment în căsătoriile ulterioare e incertă”, a declarat unul dintre autorii studiului, prof. Linda George.

Semnele Timpului

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS