Gândul de dimineaţă

24 martie

„Nu aveţi, pentru că nu cereţi. Sau cereţi şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău.” – Iacov 4:2-3

Doi creștini au plantat câte un măr în faţa casei. Când a venit vremea să se coacă merele, primul s-a uitat furios la pomul lui: nu avea nici măcar un măr. Când s-a apropiat de casa vecinului, s-a înfuriat și mai tare: ramurile din pomul vecinului său gemeau de greutatea unor fructe minunate.

Atunci el i-a spus fratelui său:

– Explică-mi și mie cum vine asta. Am plantat pomii în același timp, slujim aceluiași Dumnezeu. Cum se face că ţie ţi-a dat așa multe mere și mie nu?
Celălalt a răspuns:

– Poate nu te-ai rugat pentru pomul tău.

– Cum! Nu m-am rugat?, a strigat primul. M-am rugat în fiecare zi: „Doamne dă ploaie! Doamne, destul cu ploaia! Doamne, acum e nevoie de soare; acum e prea mult, o să-mi usuce pomul.” N-am neglijat nicio clipă rugăciunea și totul a fost zadarnic. Tu cum ai făcut?

Vecinul i-a răspuns:

– Nu sunt atât de priceput la rugăciune cum ești tu. M-am rugat numai o dată, la început, în felul acesta: „Tată, am sădit un măr și aș vrea să aibă fructe la timpul cuvenit. Nu știu de câtă ploaie sau de cât soare are nevoie. Tu ești un grădinar mai experimentat decât mine. Tu ai creat Raiul și toţi pomii cresc sub îndrumarea Ta. Dăruiește-mi mere la timpul potrivit.”

Richard Wurmbrand

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS