Gândul de dimineaţă

14 februarie

„În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.” – Efeseni 1:7

Era doar un adolescent când a înţeles ce înseamnă empatia și generozitatea. James Harrison, un australian de 78 de ani, avea 14 ani când a trăit una dintre cele mai traumatizante experienţe din viaţă: i-a fost extirpat un plămân, operaţie în cadrul căreia a avut nevoie de 13 litri de sânge. Marcat de faptul că parte din reușita operaţiei s-a datorat donatorilor anonimi, a hotărât să devină el însuși donator de sânge.

Cunoscut drept „omul cu braţul de aur”, a donat sânge aproape în ecare săptămână timp de 60 de ani. La scurt timp după ce a devenit donator, medicii l-au solicitat pentru a colabora la dezvoltarea unui vaccin împotriva bolii hemolitice a nou-născuţilor (vaccin numit Anti-D), dat ind faptul că el este unul dintre cei 50 de australieni al căror sânge conţine anticorpii capabili să lupte împotriva acestei boli.

Deși este obișnuit să facă acest lucru, prin care a salvat mai bine de 2 milioane de bebeluși – potrivit serviciului Crucii Roșii Australiene –, nu este deloc ușor pentru el; nu suportă durerea și nici să vadă acul sau sângele. Cu toate acestea, nu lipsește niciodată de la „întâlnirea” din cabinetul medical, conștient de nevoile care există, e pentru cazurile nou-născuţilor, e pentru altele.

Harrison este considerat erou naţional și a primit numeroase premii. Problema este că, peste 2 ani, nu va mai putea dona sânge și cineva va trebui să-i ia locul, în același fel dezinteresat și altruist.

Medicii nu au înţeles nici până la ora actuală de ce Harrison are acest tip de sânge „ciudat”, rar întâlnit. Pentru ei, o posibilă explicaţie poate transfuzia pe care a primit-o în cadrul operaţiei de la 14 ani; pentru cei salvaţi, un fericit „așa a fost să e”, prin care mărinimia s-a împletit perfect cu sacri ciul pentru a întâmpina nevoia.

Pentru toţi, o viaţă salvată transformată într-una salvatoare.

 

Semnele Timpului

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS