Gândul de dimineaţă

3 iulie

„Adevărat vă spun, că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toţi ceilalţi; căci toţi aceştia au aruncat la daruri din prisosul lor; dar ea a aruncat din sărăcia ei, tot ce avea ca să trăiască.” – Luca 21:3,4

Pornind de la principiul „nu contează cât de puţin ai, poţi găsi întotdeauna ceva de oferit”, Omar Gosh, un tânăr ce deţine un canal pe YouTube, a plecat pe străzi în căutarea unor oameni fără adăpost care să fie dispuşi să ofere din puţinul lor. Tânărul care a realizat acest experiment social a dorit să testeze altruismul celor fără adăpost şi a avut parte de cea mai frumoasă lecţie de viaţă. Îmbrăcat modest şi desculţ pentru a nu da prea mult de bănuit, Omar s-a apropiat de mai mulţi oameni ai străzii pe care i-a rugat să îl ajute cu nişte bani sau cu puţină mâncare. Fiecare dintre aceştia a răspuns pozitiv, cu toate că niciunul nu avea prea multe de oferit. Dar dintre toţi s-a remarcat un bărbatul care s-a scotocit prin buzunar, a scos agoniseala şi fără să stea prea mult pe gânduri i-a dat lui Omar toţi banii pe care îi avea la el. Omar i-a recompensat pe toţi cu câte 20 dolari pentru gestul lor nepreţuit. Multora nu le-a venit să creadă că li se poate întâmpla tocmai lor aşa ceva. Omul care i-a oferit toţi banii pe care îi avea în buzunar a primit în plus de la Omar şi o pereche de încălţări pe lângă bancnota de 20 de dolari.

Este uimitor gestul făcut la final de acest om fără adăpost. El a luat încălţările sale vechi, care încă mai puteau fi purtate şi le-a dăruit unui alt om al străzii ce avea mare nevoie de ele.

„Dacă aştepţi până când poţi face câte ceva pentru toată lumea, în loc să faci ceva pentru o anumită persoană, vei sfârşi prin a nu face nimic pentru nimeni.”

 

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS