Gândul de dimineaţă

1 octombrie

„Croiţi cărări drepte cu picioarele voastre.” – Evrei 12:13

Cu mulţi ani în urmă, Al Capone stăpânea efectiv fiecare colţişor al oraşului Chicago. Era recunoscut drept urzitorul a tot ceea ce putea fi mai josnic, de la contrabanda cu alcool, la prostituţie şi până la crimă.

Capone avea un avocat supranumit „Eddie cel uşuratic”. Îndemânarea şi abilităţile sale avocăţeşti l-au ţinut pe Marele Al departe de închisoare ani în şir. Este adevărat că răsplata sa a fost regească. În semn de recunoştinţă, Capone nu numai că l-a răsplătit pe Eddie cu imense sume de bani, dar i-a făcut parte şi din câştigurile sale, lăsându-l să se bucure de nespuse privilegii.

Eddie însă avea o slăbiciune. Avea un fiu pe care-l iubea ca pe ochii săi din cap. Eddie se îngrijea ca fiul său să aibă tot ce-şi doreşte: haine scumpe, maşini luxoase şi o educaţie aleasă. În mod surprinzător, Eddie, cel care era băgat până în dinţi în crima 72 organizată, dorea ca fiul său să deosebească răul de bine. Dorea ca fiul său să devină o persoană mai bună decât el. Cu toată averea şi influenţa sa, Eddie n-a putut să-i ofere fiului său două lucruri: un nume bun şi un exemplu bun de urmat.

Într-o bună zi, „Eddie cel uşuratic” a ajuns la concluzia că trebuie să facă tot posibilul ca să repare răul pe care l-a făcut. În consecinţă, a hotărât să se prezinte la autorităţile locale şi să spună adevărul despre Al „Cicatrice” Capone, astfel curăţindu-şinumele pătat şi dovedindu-i fiului său că avea integritate morală. Eddie a divulgat totul.

N-a trecut un an şi viaţa lui Eddie s-a sfârşit, el fiind găsit secerat de gloanţe pe o stradă lăturalnică din Chicago. În ochii lui Eddie, acest scump sacrificiu al său reprezenta cel mai preţios dar pe care a putut să-l ofere fiului său.

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS