Gândul de dimineaţă

25 septembrie

„Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.” – Psalm 139:16

Michelle Hui era în a șasea săptămână de sarcină când a observat că sângerează abundent. „Mi-am sunat soțul și i-am spus că voi pierde copilul”, își amintește tânăra. Ajunsă la spital, a fost supusă unui număr de cinci ecografii, iar doi medici i-au confirmat diagnosticul de care se temea: pierduse sarcina.

După incident, medicii i-au administrat lui Michelle două pastile care provoacă avort. Ulterior, au rugat-o să efectueze un test de sarcină pentru a stabili dacă în urma pierderii sarcinii au rămas cheaguri de sânge. Cum testul a ieșit pozitiv, tânăra a fost trimisă la spital pentru procedura de chiuretaj. Înainte de intervenția chirurgicală, tânăra a efectuat o altă ecografie. Medicii au rămas uimiți de ce au observat pe ecranul ecografului – o inimă care bate. Atunci și-au dat seama că Michelle a fost însărcinată, de fapt, cu gemeni, iar unul dintre aceștia supraviețuise.

„Nu mi-a venit să cred. Nici medicilor. (…) Mi-au spus că sunt binecuvântată. Am ajuns în jurnalele medicale, iar doctorul mi-au zis că în cei 25 de ani de experiență ai săi nu s-a mai întâlnit cu ceva asemănător și nici nu a auzit de așa ceva. (…) Cineva a vegheat asupra noastră”, povestește Michelle.

Cazul nașterii lui Megan este cu atât mai spectaculos, cu cât pastilele prescrise lui Michelle, produc rezultatul scontat în circa 97% din cazuri. În cazul în care pastilele abortive eșuează, iar bebelușul supraviețuiește, riscul acestuia de a veni pe lume cu defecte de naștere este ridicat. În acest caz, gravida trebuie supusă unei proceduri de întrerupere a sarcinii prin aspirație.

Din fericire, acesta nu a fost cazul lui Megan. Fetița a venit pe lume anul acesta, pe 25 februarie, cântărind aproape 3 kilograme. În prezent, micuța este sănătoasă și se bucură de dragostea părinților și a celor doi frați mai mari ai ei. „Este micul nostru miracol”, spune Michelle.

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS