Gândul de dimineaţă

10 iulie

„nici un popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia, şi nu vor mai învăţa războiul. Veniţi, casă a lui Iacov, să umblăm în lumina Domnului!” – Isaia 2:4,5

 

Câinii nu sunt singurele mamifere care sunt folosite pe câmpul de luptă de către armata americană. Din anii Războiului Rece, SUA folosesc delfini pentru a proteja nave şi porturi, pentru misiuni de salvare, dar şi pentru acţiuni de spionaj, depistare sau plantare de mine subacvatice. Astfel de programe militare au fost secrete timp de decenii.

85 de delfini şi 50 de lei de mare sunt instruiţi la San Diego, în California, la o bază a Marinei Militare Americane. Delfinii sunt capabili să identifice minele din apă mult mai eficient şi rapid decât orice alt aparat. După ce identifică o mină, delfinul le semnalizează militarilor descoperirea lovind o minge cu nasul său. Echipajul îi dă delfinului o mică baliză pe care acesta o plantează pentru a indica locul unde se află explozibilul. Leii de mare sunt antrenaţi să descopere scafandrii inamici, ataşându-le nişte mici cleme de echipamente, pentru a fi prinşi ulterior.

Statele Unite sunt singura ţară din lume care a început să antreneze şi balene albe pentru operaţiunile desfăşurate la un nivel mai adânc al apei. Purtătorul de cuvânt al unităţii speciale a negat faptul că delfinii sau leii de mare militari sunt antrenaţi să atace oameni. Din contră, în timpul programului de instrucţie, mamiferele învaţă să salveze oameni.

Adevărul

 

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS