Gândul de dimineaţă

20 ianuarie

 „Noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci mântuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.” – Ioan 4:22-23

O conversaţie purtată între fostul prim-ministru al Israelului Manachem Begin şi preşedintele american Jimmy Carter a rămas celebră. În timpul unei vizite a lui Begin în America, acesta a fost invitat în biroul oval, unde a văzut trei telefoane: unul era de platină, un altul era roşu, iar celălalt era de aur.

Privind la aceste telefoane, primul ministru l-a întrebat pe Carter:

– Care este semnificaţia acestor telefoane?

Carter i-a răspuns:

– Folosind telefonul de platină, păstrez legătura cu parlamentul; cu telefonul roşu, păstrez legatura cu Rusia, iar cu telefonul din aur am legătură directă cu Dumnezeu.

Surprins de acest răspuns, primul ministru a întrebat:

– Cât te costa să-L suni pe Dumnezeu?

– Zece mii de dolari, a răspuns preşedintele Carter, dar conversaţia îşi merită fiecare cent!

Mai târziu, când preşedintele Carter a vizitat Israelul, a văzut pe masa premierului israelian tot trei telefoane. Surprins, l-a întrebat:

– De ce ai şi tu trei telefoane pe birou?

Primul ministru i-a răspuns:

– Unul este linia directă cu Egiptul, celălalt asigură legătura cu parlamentul, iar cel de-al treilea asigură legătura directă cu Dumnezeu.

– Și cât te costă să-L suni pe Dumnezeu de aici din Israel? a întrebat preşedintele Carter.

– Zece cenţi, i-a răspuns Begin. Este o convorbire locală!

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS