Gândul de dimineaţă

14 decembrie

 „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.” – Romani 12:21

Într-un articol din ziar a fost descrisă o întâmplare în care un domn, pe nume John, îşi terminase de zugrăvit casa. Era cea mai frumoasă casă de pe stradă, având o faţadă cu o culoare deosebită. Câteva zile mai târziu, cineva a scris pe pereţi şi a desenat grafiti peste tot. Proprietarul casei s-a gândit mult care dintre vecini putea să-i facă aşa ceva. Cu siguranţă este o răzbunare sau o manifestare de ură rasială. Cuiva nu-i plăcea că el, un om de culoare, locuieşte în acea zonă.

În acele momente, era plin de furie; iar după ceea ce i s-a întâmplat, avea tot dreptul! După câteva zile, a aflat că desenele au fost făcute de un băiat de 11 ani, al unui vecin. Acesta n-a avut nicio altă intenţie prin desenele sale, ci şi-a manifestat numai o zburdălnicie copilărească.

Domnul John, în loc să declanşeze un întreg proces, a decis să-l cunoască mai bine pe acel copil şi să se împrietenească cu el. Nu ştia care avea să fie reacţia copilului, dar a hotărât să încerce să facă totul pentru a deveni prieteni. În loc să-l reclame la poliţie, domnul John l-a invitat pe acest copil în biroul său şi a început să-l înveţe să lucreze la computer.

Poza care însoţea articolul din ziar, îl prezenta tocmai pe acest copil şezând la biroul proprietarului casei pe care o mâzgălise mai înainte. Reporterul l-a întrebat ce are de spus despre grafiti. Copilul şi-a plecat capul şi a spus în şoaptă: „Îmi pare rău de asta! Nu ştiu de ce am mâzgălit casa, dar acum domnul John este prietenul meu şi mă învaţă cum să folosesc computerul!”

Calendar

iulie, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS