Gândul de dimineaţă

15 noiembrie

 „Mai bine o bucată de pâine uscată cu pace, decât o casă plină de cărnuri cu ceartă!” – Proverbe 17:1

În cariera sa de jurnalist, scriitorul Filip Yancey a interogat foarte mulţi oameni din toate categoriile sociale, pe care i-a împărţit în două categorii: „vedete” şi „slujbaşi”.

În categoria „vedetelor” i-a inclus pe sportivii care au reuşit performanţe deosebite, personalităţi din televiziune, actori, cântăreţi şi cei implicaţi în industria show-ului. După standardele acestei lumi se pot considera realizaţi: sunt celebri, pozele lor sunt afişate peste tot, trăiesc în case luxoase şi atât de mulţi încearcă să-i imite. În realitate însă, viaţa lor este mizerabilă: cei mai mulţi dintre ei au probleme psihice sau în familie şi trăiesc cele mai adânci frustrări deoarece au o viaţă duplicitară.

În contrast cu viaţă acestor VIP-uri, Yancey a prezentat viaţa celor pe care i-a inclus în categoria „slujbaşilor”: aceştia sunt oamenii de rând, care au un program cu multe ore de muncă şi salariu mic, oameni pe care nu-i aplaudă nimeni pentru ceea ce fac. Ei îşi investesc viaţa în lucruri ce rămân neobservate, dar care sunt indispensabile societăţii. Deşi nu-i evidenţiază nimeni, ei sunt gata pentru orice sacrificiu, riscânduşi uneori chiar viaţa pentru a ajunge să împlinească lucrurile încredinţate.

În această categorie, Yancey i-a inclus pe muncitorii cu o înaltă calificare în cele mai diverse domenii, experţii în lingvistică care şi-au dedicat viaţa pentru a traduce Biblia în cele mai ciudate dialecte, medicii capabili de cele mai dificile intervenţii şi lucrătorii sociali pregătiţi pentru orice sacrificiu.

În comparaţie cu VIP-urile, în acest grup al „slujitorilor” el a întâlnit oameni cu o viaţă de familie echilibrată, având împlinire, bucurie şi satisfacţie lăuntrică. Pentru el, „slujbaşii” au ajuns să fie preferaţi, prezentând adevărate modele de viaţă demne de urmat.

Calendar

august, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS