Gândul de dimineaţă

14 septembrie

 „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” – Ieremia 6:16

Te-ai gândit vreodată că lucrurile pe care le faci astăzi atât de natural s-ar putea ca peste câţiva ani să devină nişte ciudăţenii? La fel era şi acum 50 de ani, pentru că unele dintre activităţile perfect normale pentru oamenii din acele vremuri ar putea, în vremurile noastre, să atragă chiar ura celor din jur şi oprobriul public.

Acum 50 de ani era un lucru obişnuit ca oamenii să se angajeze într-un anumit loc şi să iasă la pensie, după zeci de ani, de pe acelaşi serviciu. În timpurile moderne, lucrurile s-au schimbat mult. Pe lângă faptul că serviciul se numeşte, mai nou, „job”, oamenii ajung să schimbe chiar şi câte 50 de locuri de muncă într-o viaţă.

Pentru mesajele urgente, exista întotdeauna soluţia unei telegrame care să transmită ideea esenţială în câteva cuvinte. Printre e-mailuri şi SMS-uri, astăzi nici nu ne mai trece prin cap că am putea face aşa ceva.

În urmă cu 50 de ani, era foarte la modă ca femeile să se pozeze îmbrăcate în haine de blană, alături de animalul viu care, mai târziu, ar fi devenit şi el tot un obiect vestimentar. Astăzi, doar gândul la un astfel de lucru stârneşte revoltă, mai ales din partea activiştilor pentru protecţia animalelor şi a mediului.

Ultima modă pentru motociclişti era, acum jumătate de secol, capul descoperit şi părul în vânt. În zilele noastre nimeni nu se mai urcă pe motor fără o cască de biker care să-l facă şi mai cool.

Gândul

Calendar

august, 2017
D L Ma Mi J V S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Abonează-te

Dacă doreşti să afişezi gândul de dimineaţă pe pagina ta personală, sau să te abonezi pentru a citi zilnic, îţi oferim un feed RSS